Ostukorv: 0

Noorte hooaja algus- viimaste nädalate kokkuvõte

U9:
2. juunil toimus sõpruskohtumine FC Helios Kollase (13) ja FC Helios Punase (13) vahel, seisuks jäi 10:3. Mõlemad pundid võitlesid viimase minutini ja oli üks äge ning üldpildis tasavägine mäng!

U13 punane:
5. juunil võitles meeskond FC Helios Võruga. Väga tasavägises ja võitluslikus mängus pidi Tartu võistkond seekord tunnistama vastaste kõige napimat 0:1 paremust.

U13 kollane:
– 30. mai toimus mäng FC Helios Kollase ja FC Valga Warrior vahel, mängu seisuks jäi küll 0-7, aga näha oli noorte suurt arengut tehnilisel küljel. Mängupilt ei avaldunud lõppskooris.

– 05.06 toimus FC Helios Kollase ja Paide Linnameeskond IIe omavaheline mäng, mille seisuks jäi 9-4. Samuti oli näha mängijate arengut, kuid välja tuli ka puudusi mille kallal järgmiseks kohtumiseks töötama hakatakse.

U16:
– 30. mai mängiti võõrsil Lihulas, kohaliku Lõuna-Läänemaa JK vastu.
Mängule mindi vastu 11 mängijaga. Arvestades, et mäng kestab 2×40 minutit ja ilm oli väga palav ning vahetus mängijaid ei olnud, siis tundus raske mäng tulevat.

Mäng algas vastase kõrge pressinguga. Meie mängijad suutsid kõrge pressi alt tihtipeale välja saada, kuid rünnakute ülesehitused tihtipeale nurjusid just söödukvaliteedi pärast. Kuna tegemist oli muruväljakuga, siis mängijad, kes on alati kunstmurul treeninud, ei tundnud ennast kõige kindlamalt. Suutsime minna juhtima Kristofer Abirammi väravast 1:0, kui ta lõi 20 meetrilt peale ja mille väravavaht käte vahelt läbi lasi.

Järgnes vastaste uskumatu kauglöökide laviin, mille käigus tuli iga pealelöögiga ka värav. Seisult 3:1 tegi meie mängija vastasele ebasportliku vea ning ta eemaldati väljakult. Vähemusse jäädes jäime väga suure surve alla ja saime suureskoorilise 7-1 kaotuse. Mängupilt ei olnud hea ning vastased tegid tiimina väga hea partii. Kuna mängiti ca 2/3 ajast 10kesi, siis tekkisid mõned üksikud olukorrad, kus me väravat vormistada siiski ei suutnud.

– 6. juunil mängiti koduväljakul FC Tallinn IIga 3:6
Mängule mindi jälle vastu ühe koosseisu jagu mängijatega- 11 mängijaga.
Ilm oli väga palav, vahetus mängijaid ei olnud. Enne mängu lepiti kokku, et tehakse poolaegade keskel joogipaus, et mängijaid mitte liiga ära kurnata.

Mäng hakkas aeglasemal tempol ning esimene poolaeg oli vastaste käes. Poolaeg kaotati 5:1. Teisel poolajal, kui poistele sai sõnad peale loetud ja end natukene kokku võeti, hakkas mäng meie kätte tulema. Suutsime palli liigutada juba targemalt ning tekkisid ka võimalused, millest 2 ära realiseeriti. Teise poolaja võitsime 2-1, kuid kahjuks viigiks sellest ei piisanud.

Meie väravalööjad- Harald Kusnets 2, Oliver Peemot 1. Väravasöödu said kirja Oliver Peemot- 2 ning ühtlasi teenis ta ka penalti.

U17:
5. juunil mängiti võõrsil U-17 Paide Linnameeskonnaga. Mäng algas küllaltki lahtiselt ja mõlemal võistkonnal oli mitmeid lubavaid rünnakuid, kuid korraliku pealelöögini ei jõutud. Mängu edenedes hakkas Paide järjest rohkem initsiatiivi võtma ja Tartlased pidid vajuma sügavamale kaitsesse. Poolaja ainus värav löödi vasturünnakust, kui Rüüsoni üle liini antud söödu järel pääses väravavahiga silmitsi Lillemets, kes suunas palli kindlalt võrku.

Teisel poolajal Paide surve jätkus ja pärast kahte väravat olime tagaajaja rollis. Seisu viigistas Lillemets kauglöögiga 25 meetrilt, jõuliselt küljevõrku. Kahjuks vajus mängu lõpp ära ja enam ei suudetud Paide mängijatega olukordades sammu pidada. Teist korrust domineerinud Paide realiseeris veel enne mängu lõppu kaks pealööki ja üks olukord lahendati mööda maad. Lõpptulemuseks seega 5:2 kaotus.

U19:
Meeskonnal oli 8 päeva jooksul 3 liigamängu, tulemuste saldoks on olnud 1 võit ja 2 kaotust.

– Esimene liigamäng oli ideaalne start, ehk 3-1 võit Põhja-Tallinna JK Volta vastu. Mäng oli väga võitluslik ja mängijad tegid kaitsefaasis üsna positiivse mängu.

– Teisel mängul pidi kahjuks tunnistama Läänemaa/Hiiumaa nappi 2-1 paremust.

– III vooru mäng oli FC Flora vastu, teisel poolajal lagunes aga plaanitud mängupilt ja kõik 4 väravat tulid standardolukordadest – saadi teada, millele peab trennis rohkem rõhku pöörama.
Jätkatakse positiivse suhtumisega ja nähakse vaeva, et järgmise mängu pilt ja tulemus oleks parem.

Klubi:
Osales juba kümnendat korda iga aasta 1.juunil toimuval Lastekaitsepäeval ja 5. juunil esmakordselt toimunud Veeriku päeval.